• Информация
 • Анотация
 • Трейлър

  Action

  ЕКШЪН
  Режисьор Радослав Илиев 

  „ЕКШЪН!” разказва историята на трима приятели с една обща мечта – да създадат най-великият филм от любимата им екшън поредица. Съдбата се намесва в живота им, когато при пътен инцидент, те без да искат унищожават кола пълна с наркотици и трябва спешно да намерят огромна сума пари, за да компенсират лошите хора, чиято е стоката. Тримата извършват немислимо престъпление – отвличат лентата на холивудски филм, който се снима в България, за да поискат откуп от продуцентите. В последвалата серия от траги-комични ситуации приятелите успяват да се забъркат в толкова големи неприятности, че Българската, Руската, Еврейската мафия и Японската Якудза са по петите им, включително и корумпираната полиция.

   

  Подробности за филма

 • Информация
 • Анотация
 • Трейлър

  Летовници

  режисьор Ивайло Пенчев

  Със самолет, автомобил, автобус или влак всички отиват на море! Впрочем не всички, защото двама от главните ни герои живеят там. Тодор и Тотка (българин- бивш сервитьор и рускиня- бивша спортистка)са собственици на малък семеен хотел. При тях пристигат две възрастни дами- Веска и Стефка- приятелки с коренно различни виждания за живота. В хотела се настанява заможно и на пръв поглед щастливо семейство с дете- Антон, Лили и малката Мая. Стая в хотела заемат и двама влюбени (поне в началото на историята) млади хора- очарователната Ани и вечният строител на въздушни кули Ники. Към гостите на хотела се присъединява и един загадъчен мъж- Младен (тайният любим на семейната Лили).

  Ваканцията край  морския бряг се оказва катализатор, който преобръща живота и взаимоотношенията на  нашите персонажи. Всички те са извадени от традиционното русло на ежедневието, пристигнали са на морето с надеждата да преживеят това, което им липсва в сивия делник. Но действителността се оказва твърде различна от планираното щастие. Безбройни беди и капани дебнат летовниците при всяка тяхна стъпка. И комичните ситуации, в които попадат нашите герои, разкриват прикритите от възпитанието и лицемерието истински проблеми на отношенията помежду им.

  Екскурзията до малък пуст остров без връзка със света се превръща в кошмар, когато капитанът на лодката- бившата шампионка по гребане Тотка умира от инфаркт и в суматохата вълните отнасят лодката. Нашите герои, изоставени на островчето, преживяват страх, глад, жажда, любов, изневери. Показват смелост и страх, морал и подлост, сила и безпомощност.  За нас зрителите повечето ситуации, в които попадат нашите герои са комични, но за самите тях това са истински житейски драми. Драми, в които ще открият по трудния начин, че щастието не се намира на пясъка и във вълните, а е скрито вътре в нас и в отношенията помежду ни.

  След безумната лавина от приключения на морския бряг всички наши герои едва ли са си починали, но вероятно са помъдрели и може би са станали мъничко по-добри.

  Подробности за филма

  • Жанр: Комедия
  • Дата на премиера: 07.10.2016
 • Информация
 • Анотация
 • Трейлър

  БЪЛГАРСКИЯТ 20 ВЕК

  режисьори
  Иван Георгиев Гец
  Радослав Илиев

  Документалната поредица БЪЛГАРСКИЯТ 20 ВЕК се състои от 12 епизода. На основата на съществуващия кино, видео и фото архив по всяка тема се изгражда занимателен и разбираем сюжет. Авторският коментар не натрапва на зрителя крайни и еднозначни политически оценки. Разглеждайки събитията на европейската и световната сцена, във всеки епизод е изследвано чисто българското измерение и смисъл на случващото се. Документалната поредицата проследява основните световни процеси и как те се отразяват на родна почва. Тази съпоставка разкрива ролята и мястото на българската политика, култура и личности в световната история.

  Подробности за филма